'Ongrijpbaar' Ajax irriteert Cruijff

Johan Cruijff heeft zich andermaal uitgesproken tegen de huidige leiding van Ajax. Dit keer niet in zijn column in De Telegraaf, maar in de Volkskrant.

"Er zijn te veel belangen, en die staan alles in de weg. Je krijgt bij Ajax nooit antwoord op je vraag", aldus Cruijff. "Dat irriteert me. De club is ongrijpbaar. Er kan alleen een oplossing komen als mensen zichzelf wegcijferen, zoals het hoort, net zoals ik mezelf wegcijfer op gebieden waar ik geen verstand van heb."

Cruijff is er niet zeker van of zijn media-offensief gaat werken. "Ik weet niet of het werkt. Je hebt geen andere mogelijkheid. Ja, je kan naar binnen lopen. Dat heb ik dus één keer gedaan", verklaart hij over zijn mislukte poging om Ajax in 2008 te reorganiseren.

"Ik ben erelid van Ajax en zit officieel in de ledenraad. Dus mag ik overal bij zitten. Maar als ik in één ding geen zin heb, is het slap gelul. Het punt is: ze (leiding Ajax, red.) willen niet kiezen. Ze willen geen A of B. Want je als je kiest voor A of B ben je ergens op aanspreekbaar. En dat willen ze niet. Ze willen overleven."