Zes nieuwe gezichten in hockeyselectie

Seve van Ass, Floris Benschop, Steven Westra, Derk van Essen, Jan Willem Buissant en Sander de Wijn maken deel uit van de zeventienkoppige Oranjeselectie die woensdagavond om 20.00 uur in het Wagener Stadion aantreedt tegen België.

Naast de zes bovengenoemde spelers, die nog geen caps achter hun naam hebben, valt de naam van Roderick Weusthof op in de selectie van bondscoach Paul van Ass. Onder Van Ass zijn voorganger, Michel van den Heuvel, verdween ervaren aanvaller uit beeld bij Oranje.

Van Ass heeft geen spelers van Bloemendaal geselecteerd voor de krachtmeting met de Belgen. Ook Taeke Taekema en Jeroen Hertzberger ontbreken in de line-up van Nederland. Met vijf spelers is Oranje-Zwart hofleverancier van de selectie.

Begin december sparren de Oranjemannen nogmaals met onze zuiderburen. Ook staan dan twee oefenwedstrijden tegen Frankrijk gepland. (RV)

Selectie Nederland (tegen België):
Seve van Ass, Floris Benschop (HGC) Sander Baart, Marcel Balkestein, Mark Jenniskens (K),  Bob de Voogd, Mink van der Weerden (Oranje-Zwart) Jan Willem Buissant, Geert-Jan Derikx, Valentin Verga (Amsterdam), Quirijn Caspers, Derek van Essen (K), Sander de Wijn (Kampong) Robbert Kemperman (Rot-Weiss Köln), Rob Reckers (Den Bosch), Steven Westra (Laren), Roderick Weusthof (Rotterdam)

Programma oefenwedstrijden Nederland:
17 november Nederland- België, Wagener Stadion, 20.00 uur
1 december Nederland- België, Wagener Stadion, 19.00 uur
4 december Nederland- Frankrijk, Wagener Stadion, 19.00 uur
5 december Nederland- Frankrijk, Wagener Stadion, 15.00 uur*

*duel onder voorbehoud in verband met mogelijke inhaaldag Rabo Hoofdklasse mannen