Activision maakt zich nog niet druk over gebruikte games

Bobby Kotick, grote baas bij Activision, heeft aangegeven dat ze nog geen plannen hebben voor het terugdringen van tweedehands games-verkopen. Activision is er zeker van dat ze in ieder geval niet net als EA een online pass gaan instellen waarbij je er één moet kopen als je online wilt gamen met tweedehands games.

Kotick geeft aan dat Activision veel innovatiever kan zijn op dit gebied en dat wat EA doet ook niet is wat gamers willen. Gamers hebben namelijk aangegeven dat ze het prettig vinden als hun spel dat ze niet meer spelen nog iets waard is voor een nieuwe game. Kotick ziet het probleem wel van dat ze niks ontvangen aan tweedehands games maar dat proberen ze te compenseren door goede DLC aan te bieden.

Kotick gaat nog verder en zegt dat ze altijd al wel vooruitlopend zijn op dit gebied en zeker nu met meer digitale distributiemogelijkheden. Maar je moet wel goed oppassen in de relatie met je klanten, je wilt ze niet het gevoel geven dat ze belazerd worden. Klanten moeten het gevoel hebben dat er een juiste prijs-waardeverhouding is.

Wat vinden jullie bezoekers van FOK!games nou? Heeft Kotick gelijk? Is het aanbieden van goede DLC een goede manier om te compenseren dat je tweedehands games-inkomsten mist?

Bobby
De geliefde Bobby