Pellè: "Als AZ wil dat ik ga, dan ga ik"

AZ-spits Graziano Pellè beseft dat zijn hoge salaris zwaar weegt op de begroting van de club. Hij zal meewerken aan een goede oplossing.

Volgens de Italiaanse aanvaller is zijn positie tijdens de beginfase van het seizoen aan een specifiek voorval, zijn fysieke samenstelling, te wijten. "Spelers zoals ik, met een groot lijf, hebben tijdens de voorbereiding altijd een paar weken nodig om in het ritme te komen. Dat heb ik de trainer ook laten weten. Maar na de eerste vier oefenwedstrijden kwam ik niet meer aan bod. AZ rekende op mijn vertrek", aldus Pellè tegenover Voetbal International.

"Ik hoorde dus niet eens bij de beste 25 spelers. Dat is vervelend om te horen. In die peridoe ben ik een keer naar Italië gegaan. Niemand deed daar moeilijk over. Vanaf het moment dat ik weer bij de groep hoorde, werk ik hard en richt ik me puur op de competitie."

"Nog één keer heb ik mijn familie bezocht, toen iedereen twee vrije dagen kreeg. Ook als je niet bij de eerste achttien zit, moet je namelijk de wedstrijden van AZ in het stadion volgen. Ik kon er na 1 september dus niet eens meer even tussenuit. Dat verhaal is overtrokken."


"Hoewel het me in Nederland goed bevalt, besef ik dat mijn perspectief niet verandert. Mijn hoge salaris vormt een probleem voor de club. We zullen er in december opnieuw over praten. Als AZ wil dat ik ga, dan ga ik. Maar wel naar een club waar ik een reële kans krijg. Dat is voor mij belangrijker dan geld."