Lady Gaga in acht versies bij Madam Tussauds

Madam Tussauds krijgt er acht verschillende wassen versies van Lady Gaga bij. Ook het museum in Amsterdam krijgt een evenbeeld van de 24-jarige zangeres.

De acht wassen beelden verschijnen tegelijkertijd in Madam Tussauds-vestigingen over de hele wereld. De zangeres heeft in nauwe samenwerking met haar favoriete designers acht verschillende stijlen geselecteerd. Zo wordt er een beeld gemaakt van de Mini Mouse-look waarmee Gaga bij BBC Radio 1 optrad.

Een andere versie gaat gekleed zoals de zangeres er tijdens de Brit Awards 2010 uitzag. Een enorm creatief team werkt aan alle beelden tegelijk, laat Madam Tussauds weten. Het project duurt vier maanden en de beelden kosten elk zo'n 160 duizend euro. De totale kosten komen op ruim 1,3 miljoen euro.

"Dit is een van de omvangrijkste projecten ooit in de geschiedenis van Madame Tussauds", zegt general manager Boet Hensen van Madame Tussauds Amsterdam. "Alle stijlen waar momenteel aan gewerkt wordt zijn fantastisch en we zijn ervan overtuigd dat de look die we in Amsterdam krijgen goed in de smaak zal vallen bij haar fans."

De beelden worden tentoongesteld in Amsterdam, Londen, Berlijn, New York, Hollywood, Las Vegas, Shanghai en Hongkong. De wassen Lady Gaga's worden op 9 december onthuld.


Lady Gaga (Foto: Novum)