Uitslagen Italië speelronde 8

Dit weekend en vandaag is in Italië de achtste speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na acht speelronden.

Internazionale - Sampdoria

Internazionale heeft ternauwernood een nederlaag afgewend tegen Sampdoria. Samuel Eto'o maakte tien minuten voor tijd een doelpunt van Stefano Guberti ongedaan.

Sampdoria kwam na een doelpuntloze eerste helft op voorsprong in Giuseppe Meazza. Stefano Guberti opende de score op aangeven van Antonio Cassano. Inter begon pas na de tegentreffer aan te dringen. Tien minuten voor tijd werd een verliespartij voorkomen door Samuel Eto'o. De Kameroener is de afgelopen weken in zowel de Serie A als de Champions League in bloedvorm.

Napoli - AC Milan

AC Milan staat na vanavond tweede in de Serie A. De Milanezen wonnen met 1-2 bij Napoli. Zlatan Ibrahimovic en Robinho maakten de doelpunten voor Milan, dat in de slotfase nog in de problemen kwam tegen tien spelers van Napoli.

Na 22 minuten kwam Milan verdiend op voorsprong. Massimo Oddo bediende Robinho, die in de verre hoek raak schoot. De tweede goal werd gemaakt door Ibrahimovic en opnieuw was Oddo de aangever. De back gaf fraai voor, waarna de Zweed raak kopte. In de slotfase maakte Ezequiel Lavezzi het nog spannend, maar ondanks een slotoffensief bleef Milan overeind.