RTL: SBS 6 kopieert ons

RTL-baas Erland Galjaard heeft op BNR uitgehaald naar concurrent SBS 6. Volgens hem kopieert de zender te veel dingen van RTL: "SBS heeft de neiging om dingen hetzelfde te doen. Wij hebben al jaren RTL Boulevard en toen gingen zij afgelopen zomer Shownieuws in dezelfde opzet doen. Als je dan goed of onderscheidend wil zijn, moet je meer dingen zelf verzinnen."

Als voorbeeld noemt Galjaard de talentenshow Popstars. "Daar kwamen ze pas mee nadat wij Idols en X Factor deden. Nu zal SBS wel iets met draaiende stoelen gaan doen", zegt de RTL-baas met een knipoog, verwijzend naar zijn succesvolle RTL-show The Voice of Holland.

Kortgeleden kondigde SBS 6 het programma Paranormale Kinderen aan. "Het thema paranormaal is allang te zien op RTL 4, maar ook andere zenders mogen uiteraard met thema's aan de gang. Alleen het voornemen was om het 'Help, Mijn Kind Heeft Een Zesde Zintuig' te noemen. Dat is een combinatie van twee RTL-titels. Dat is heel ongebruikelijk. Dat vond ik wel ergerlijk. Maar ook dom. Als je je als zender probeert te profileren, dan moet je dat juist niet doen", aldus de tv-baas.

Galjaard zegt zich niet te irriteren aan de concurrent: "Maar soms denk je: kan het niet even wat anders?" Het kopieergedrag van SBS lijkt echter niet veel vruchten af te werpen. De zender kampt al tijden met zeer matige kijkcijfers.


'SBS 6 kopieert veel van RTL'