Mokotjo verkoos Feyenoord boven Spurs

Kamohelo Mokotjo kon twee seizoenen geleden de overstap maken naar Tottenham Hotspur. Maar de Zuid-Afrikaan gaf de voorkeur aan Feyenoord.

"Tottenham Hotspur is een mooie club, maar mijn hart klopte voor Feyenoord", zegt Mokotjo tegen Voetbal International. "Tot op de dag van vandaag ben ik gelukkig met die keuze. Ik wilde eigenlijk alleen naar Rotterdam omdat ik dacht dat dit het beste voor mijn ontwikkeling zou zijn", vervolgt de middenvelder van Feyenoord.

"Ik heb erg moeten wennen", vervolgt de 19-jarige Zuid-Afrikaan. "Qua voetbal ging het vanaf dag een bij Feyenoord goed. Alleen vonden de trainers me soms nog te naïef, maakte ik fouten op plaatsen op het veld waar het verboden is domme fouten te maken en leed ik onnodig balverlies, waardoor de ploeg in de problemen kwam."

"Ik heb daar hard aan gewerkt en blijkbaar ben ik nu wel goed genoeg voor een basisplek. Ik zie dat als een grote verantwoordelijkheid. Het lot van de club ligt mede in mijn handen. Als ik slecht speel, is iedereen ongelukkig, maar ik voel vertrouwen bij Feyenoord. We hebben een jong team, maar gaan nog een verschil maken dit seizoen", besluit Mokotjo.