T. Janssen: "We waren niet scherp genoeg"

Vijf dagen na de spectaculaire remise tegen Inter kon FC Twente het seizoen geen geslaagd vervolg geven in Almelo. Streekrivaal Heracles kon redelijk eenvoudig op de been blijven, ook al moest de thuisploeg de hele tweede helft met tien man spelen. Middenvelder Theo Janssen vond dat Twente wat vermoeid was.

"Een wedstrijd na een duel in Europa is altijd moeilijk", reageerde Janssen na afloop tegenover de aanwezige journalisten. "De echte scherpte was er vandaag niet. Elk seizoen speel je een paar van dit soort wedstrijden, en vandaag was er ook zo één."

Door de 0-0 in het Polman Stadion staat Twente nu vier punten achter op koploper Ajax, dat komende zaterdag op bezoek komt in Enschede. "Ik weet zeker dat we dan weer scherp zijn. Met het eigen publiek erachter en een tegenstander die zelf ook wil voetballen kunnen we ons herstellen."

Volgens Janssen had Twente in Almelo moeite met het kunstgras. "De bal krijgt extra snelheid als ie stuitert. Daardoor moet je de bal telkens in de voet spelen in plaats van in de ruimte, waar we normaal gesproken zo sterk in zijn", aldus de middenvelder, die met een schot op de paal het dichtst bij een treffer was. "Het was gewoon heel moeilijk voetballen."

Ondanks het puntenverlies staat Twente op weg naar de thuiswedstrijd tegen Ajax niet extra onder druk, vindt Janssen. "We zijn pas zes duels onderweg. Drie keer winst en drie keer gelijk, dus we zijn nog ongeslagen. Vorig seizoen lagen we juist onder druk, helemaal toen we in de laatste twee maanden werden achtervolgt door 'een club'. Maar nu zijn we pas net bezig, onze doelstelling is om in de top vijf te eindigen. Dus er is nog niks aan de hand."