Jol: "Ajax gebrand op overwinning"

Ajax-trainer Martin Jol is er op gebrand om zondag in de klassieker tegen Feyenoord zich met zijn ploeg te revancheren voor de oorwassing tegen Real Madrid. Ook de Rotterdammers, die vorige week verloren van NAC Breda, hebben nog iets goed te maken.

"Na de nederlaag van vorige week is Feyenoord gebrand om het goed te doen. Wij willen precies hetzelfde", zegt Jol op de clubsite van Ajax. Volgens de oefenmeester moet het team het dan wel een stuk beter doen dan woensdag tegen Madrid. Ook blijft hij waken voor onderschatting. "Feyenoord uit is altijd een moeilijke opdracht."

Jol kan zondag nog niet beschikken over de langdurig geblesseerden Kenneth Vermeer, Nicolas Lodeiro en Timothée Atouba. Ook Mido is nog niet inzetbaar. Nieuwkomers Teemu Tainio (hamstringklachten) en André Ooijer (knieklachten) zijn twijfelachtig.

Bij Feyenoord hoopt trainer Mario Been alsnog te kunnen beschikken over Rob van Dijk. De doelman heeft een liesbreuk, maar een test wees vandaag uit dat hij waarschijnlijk toch inzetbaar is.