Vitesse-trainer Bos: "Doelen zijn inmiddels bijgesteld"

Vitesse maakte onlangs een ware transformatie door. Er kwam een nieuwe eigenaar en met hem maar liefst acht nieuwe spelers. De Arnhemmers hebben daarom de doelstellingen bijgesteld.

Vitesse-trainer Theo Bos heeft zijn ploeg vol met aangekochte talenten nog niet kunnen laten winnen. De Arnhemmers die dankzij de financiële steun van Merab Jordania enkele toptalenten in huis hebben, verloren vier keer op rij en dat terwijl de doelstellingen naar boven zijn bijgesteld.

"Ik zie zeker een opgaande lijn op de trainingen", aldus Bos in gesprek met Voetbal International. "Al speelden sommige jongens nog wat onwennig. Nacer Barazite kan veel beter en dat gaat hij ook echt nog wel laten zien. Slobodan Rajkovic maakte enorm veel indruk, Nemanja Matic vond ik sterk aan de bal en van Ismail Aissati gaat standaard veel dreiging uit."

Bos ziet het belang van de wedstrijd tegen NAC aankomend weekend. Vorig jaar eindigde de ploeg als veertiende en dit jaar wil het met alle aankopen meer bereiken. Vitesse staat momenteel echter zeventiende in de competitie.

"Ik wil onszelf absoluut geen druk opleggen, maar na de overwinning op ADO Den Haag hebben we vier keer verloren", erkent Bos. "Nu komt er een programma aan waarin we punten moeten halen, willen we in de competitie kunnen groeien. De doelen zijn inmiddels bijgesteld, dus het is belangrijk niet te ver achterop te raken. Aan de andere kant is het duidelijk dat wij alles en iedereen nog in moeten passen."