[EL] Uitslag FC Aktobe - AZ

AZ heeft zich ten koste van FC Aktobe voor de groepsfase van de Europa League geplaatst. Na de 2-0 zege vorige week in Alkmaar, verloor AZ in Kazachstan met 2-1. Dit was echter genoeg voor de volgende ronde.

Na tien minuten spelen zaten de Alkmaarders al op rozen toen Wernbloom na een pass van Holman de 1-0 maakte. Door die goal moest Aktobe viermaal scoren om de volgende ronde te bereiken. De thuisploeg zocht daarop vol de aanval en kreeg vijf goede kansen in de eerste helft, maar met hangen en wurgen bleef de ruststand 0-1 in het voordeel van AZ.

In de tweede helft had AZ het ook niet makkelijk. Tlesjev was de grootste plaag voor de defensie van AZ.  Hij scoorde tweemaal en had ook de 3-1 nog op zijn schoenen, maar doelman Didulica vookwam grotere problemen voor zijn ploeg.