Du Chatinier: "Waren in Glasgow niet kansloos"

FC Utrecht krijgt donderdagavond Celtic op de bezoek voor de return van de Europa League. Trainer Ton du Chatinier weet dat zijn ploeg nog kansen heeft om de groepsfase te bereiken na het verlies (2-0) in Glasgow.

"Liefst hadden we natuurlijk daar gescoord", zegt Du Chatinier op de clubsite van Utrecht. "We weten wat de opdracht is en daar stemmen we ons strijdplan op af. We zullen gedoseerd aanvallen en moeten oppassen voor de snelle omschakeling. Uit kregen we door twee persoonlijke fouten twee tegendoelpunten."

"Dat mag morgen niet gebeuren", aldus de trainer van Utrecht. "We waren in Glasgow niet kansloos. Zeker tijdens de eerste dertig minuten hebben we daar goed gespeeld In Luzern speelden we een zeer goede wedstrijd en ook de eerste helft bij Celtic was goed", vervolgt Du Chatinier, die zijn ploeg ziet groeien.

"Nu moeten we laten zien dat we weer een stap verder zijn en of zorgen dat we tegen deze ploeg tot scoren kunnen. De weinige kansen die je krijgt moeten direct raak zijn", besluit de oefenmeester.

Verdediger Jan Wuytens vindt dat Utrechts niets mag weggeven. "Kansen weggeven op dit niveau is dodelijk. Foutjes worden direct afgestraft. We zullen heel geconcentreerd moeten spelen. Het geloof is er ook bij ons na de 2-0 nederlaag."