Italiaan Panucci bergt voetbalschoenen op

Christian Panucci zet per direct een punt achter zijn voetbalcarrière. De 37-jarige Italiaan vindt het na negentien seizoenen in het profvoetbal mooi geweest. Panucci won met AC Milan (1994) en Real Madrid (1998) de Champions League en kwam 57 keer uit voor de nationale ploeg van zijn land.

Panucci liet in februari zijn contract bij Parma ontbinden en kwam sindsdien niet meer in actie. Op de website van de UEFA laat de verdediger nu weten niet meer op zoek te gaan naar een nieuwe ploeg. De carrière van Panucci begon in 1990 bij Genoa en bracht hem verder bij AC Milan, Real Madrid, Internazionale, Chelsea, AS Monaco, AS Roma en Parma.

Voor de nationale ploeg maakte Panucci zijn debuut in 1994 in een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië. Het WK in 2002 was pas zijn eerste grote toernooi. Ook bij de EK's van 2004 en 2008 gaf Panucci acte de présence. Het WK van 2006, waar de Squadra Azzurra de wereldtitel veroverde, ging door een conflict met bondscoach Marcelo Lippi aan zijn neus voorbij.