Wijnaldum: "Ik speel graag centraal op middenveld"

Georginio Wijnaldum redde gisteren een punt voor Feyenoord tegen Heracles Almelo (1-1). De middenvelder maakte een prachtig doelpunt. Maar Wijnaldum zag kansen voor een Rotterdamse overwinning.

"Op basis van de tweede helft hadden we hier kunnen winnen'', sprak de 19-jarige middenvelder tegenover het ANP. Wijnaldum jaagde de gelijkmaker na 71 minuten tegen de touwen. De Rotterdammer was op dat moment op zijn favoriete positie geplaatst door trainer Mario Been: nummer tien.

"In de jeugd was ik niet anders gewend. Ik speel graag centraal op het middenveld. Maar in het eerste elftal ben ik meestal rechtsbuiten of linksbuiten. De trainer moet nu eenmaal keuzes maken en ik ben altijd blij als hij me opstelt. Maar ik ben nu ook blij dat ik als nummer 10 iets heb kunnen laten zien", vervolgt Wijnaldum.

"Het was een mooie actie en een lekker doelpunt. Wie weet krijg ik nu als schaduwspits wel vaker een kans van de trainer", besluit de talentvolle Feyenoord. De Rotterdammers wisten ondanks de inbreng van Wijnaldum niet te winnen in Almelo. Heracles was in de eerste helft op voorsprong gekomen door Marc Looms.