Holman: "Return in Kazachstan zeker niet beslist"

AZ had gisteravond geen enkel probleem met FK Aktobe uit Kazachstan. In Alkmaar werd het 2-0 door doelpunten van Brett Holman en Pontus Wernbloom. Holman maakte veel indruk tijdens het duel, maar had liever de score wat hoger uit zien vallen.

"Het is een goede uitslag. Vooral het feit dat we achterin de nul hebben gehouden is belangrijk. De uitslag kon wel veel groter zijn. Het had misschien wel 4-0 of 5-0 moeten worden", vertelt de man die de goal van Wernbloom voorbereidde op de clubwebsite van AZ.

Aktobe maakte een zwakke indruk. Ondanks dat houdt Holman een slag om de arm. "Door deze 2-0 is het voor de return in Kazachstan zeker niet beslist. Anders hadden we al een behoorlijk uitzicht op de groepsfase van de Europa League. Maar over het algemeen hebben we het vandaag goed gedaan. Als we net zo scherp en geconcentreerd verdedigen voorzie ik geen grote problemen in Aktobe."

Na de competitiewedstrijd tegen PSV stapt de selectie van AZ in het vliegtuig naar Kazachstan. "De vlucht daar naartoe is korter dan een gemiddelde reis die ik met het Australisch elftal maak. Maar voor elke ploeg is zo'n trip lastig. Ik heb gehoord dat Aktobe thuis een stuk fanatieker is dan in uitduels, dat is logisch. Ik vond het een goed voetballende ploeg, zelfs op de momenten waarop wij druk zetten. Toch denk ik dat wij moeten proberen om ook daar te domineren."