[CL] Uitslag: Dinamo Kiev - Ajax

De eerste wedstrijd tussen Dinamo Kiev en Ajax is uitgelopen op een 1-1 gelijkspel. De ploeg uit Amsterdam kwam op voorsprong, maar wist niet door te drukken naar een overwinning.

Voor de wedstrijd begon was het aan de kant van Ajax verrassend dat Oleguer achterin in de basis begon in plaats van Toby Alderweireld. In het begin kwam er enkele keren aardig wat dreiging vanuit Dinamo Kiev op het doel van Maarten Stekelenburg. Na tien minuten was er een grote kans aan de kant van Kiev, waarbij verdediger Vurnon Anita de bal bijna in eigen goal werkte. Ajax was zeer nerveus achterin en liet Kiev vaak tot aan het strafschopgebied komen. Tot grote doelpogingen kwam de ploeg uit Oekraïne echter niet.

In de 21ste minuut kreeg Luis Suárez na een goede samenwerking met aankoop Mounir El Hamdaoui een grote kans. Via een leep balletje kwam de Uruguayaan voor de keeper, maar wist de bal net niet in het doel te werken. Een kleine tien minuten later was het andersom, een voorzet van Suárez bracht El Hamdaoui in stelling, maar ook deze kans trof geen doel. In de 29ste minuut kreeg wederom Suárez een kans om op doel te schieten, waar El Hamadoui vrij voor de goal stond, ging de aanvaller echter toch voor eigen succes, maar trof geen doel.

Na een zwakke pass achterin bij Kiev kon Eyong Enoh bijna de bal in een lege goal tikken, ware het niet dat keeper Koval met een wanhoopspoging de bal nog wist tegen te houden en het om te zetten in een hoekschop voor de Amsterdammers.

In het begin van de tweede helft gebeurde er vrij weinig. Het spel golfde op en neer zonder dat er grote kansen waren. Wel kreeg de Oekraïner Garmash na een forse tackle op Jan Vertonghen zijn tweede gele kaart en mocht hierna inrukken. Zo kwam Ajax met een man meer op het veld te staan. Meteen na de rode kaart zag Kiev er zwaar aangeslagen uit. Na de vrije trap van Demy de Zeeuw kopte Vertonghen hem zelf in het doel. Na de 1-0 kreeg even later Siem de Jong ook weer een grote kans recht voor de keeper, maar de 17-jarige Koval wist de bal uitstekend tegen te houden.

Na een gigantische fout achterin wist Gusev de score weer op 1-1 te brengen. Oleguer kon het niet belopen en toen Urby Emanuelson in de buurt kwam was het al te laat. Gusev schakelde Stekelenburg moeiteloos uit en bracht de score weer op gelijke hoogte.

Na de gelijkmaker waren er geen echt grote kansen meer, Sulejmani probeerde het nog wel van 20 meter, maar zonder enig resultaat. In de 83ste minuut wist Suárez nog een schot op doel te vuren, maar deze bal zeilde net over. Na een vermeende handsbal van Oleguer wist Luis Suárez er razendsnel uit te komen, maar zijn bal belandde wederom op keeper Koval, die een sterke wedstrijd keepte. In de 87ste minuut maakte Emanuelson vlak voor het strafschopgebied een lichte overtreding op Andre wat Kiev een gevaarlijke vrije trap opleverde. De vrije trap werd door Andre zelf genomen en ook deze bal ging over het doel van Steek heen. In de 91ste minuut wist Danilo Silva ook nog de bal in bezit te krijgen, maar deze wist de tweede ring van het stadion te bereiken.

Dinamo Kiev

1 - 1

AFC Ajax

 65' Gusev
   58' Vertonghen
 
 Gele kaart: Garmash, Vukojevic, (Dinamo Kiev), Anita, (AFC Ajax)
 Rode kaart: Garmash (56/2xg) (Dinamo Kiev),
 
Stadion:  Lobanovsky Dynamo Stadium, Kiev
Toeschouwers: 16.500
Arbiter: Busacca (Zwi)
 
Opstelling:   Opstelling:
Koval
Almeida
Betão
Mychalik
Popov
Gusev (82/Danilo Silva)
Eremenko
Garmash
Vukojevic
Jarmolenko (70/Andre)
Sjevtsjenko (77/El Kaddouri)
  Stekelenburg
Van der Wiel
Oleguer
Vertonghen
Anita (60/Sulejmani)
De Zeeuw
Enoh (69/Eriksen)
De Jong
Suarez
El Hamdaoui
Emanuelson