'Chatelle van Anderlecht naar N.E.C. Nijmegen'

Thomas Chatelle moet nog een medische keuring ondergaan, maar de kans is groot dat de aanvaller deze week nog verhuurd zal worden aan N.E.C. Nijmegen. De Belg is afkomstig van RSC Anderlecht, waarmee hij afgelopen week nog het Champions League-duel tegen The New Saints speelde.

Carlos Aalbers, technisch directeur van N.E.C. Nijmegen, is erg tevreden dat Chatelle voor de Nijmeegse formatie heeft gekozen. "Thomas stond al maanden op onze lijst als een gewenste versterking voor de aanval van N.E.C. Hopelijk is dit tegelijkertijd ook het eerste resultaat van onze goede relatie tussen de grootste club van België en N.E.C. en volgen in de toekomst nog meer spelers."

Ook Chatelle is erg blij met zijn vertrek naar N.E.C. Nijmegen. "Ik kijk er naar uit om voor N.E.C. te gaan voetballen. De club en de organisatie maken een goede indruk op mij. N.E.C. is de competitie goed begonnen met een overwinning en ik hoop snel mijn bijdrage aan volgende overwinningen te kunnen leveren."

Het vertrek van Chatelle bij RSC Anderlecht staat niet op zichzelf. De 29-jarige aanvaller wil namelijk elke week spelen. De Belgische formatie kon deze garantie echter niet geven, waarna een vertrek volgde. "Hij zal in Nederland een competitie treffen die bij zijn speelstijl past en waar hij zijn talent ten toon kan spreiden in een ambitieuze club", aldus Herman Van Holsbeeck, algemeen directeur van de club uit Brussel.