'Ajax heeft verregaande interesse in doelman Nordfeldt'

Ajax heeft de 21-jarige doelman Kristoffer Nordfeldt naar verluidt op het oog. Expressen meldt dat de sluitpost van IF Brommapojkarna reeds is bekeken door de Amsterdammers.

Eerder stond Nordfeldt al in de belangstelling van sc Heerenveen, maar die transfer ging niet door. Tijdens een competitieduel met Helsingborg bekeek een delegatie van Ajax de verrichtingen van Nordfeldt. Ook scouts van Hannover 96, Borussia Mönchengladbach en Sampdoria zaten in Zweden op de tribune. Naar verluidt heeft Ajax verregaande interesse in de doelman.

Heerenveen bracht volgens de Zweedse krant vorige week een bod uit van acht miljoen Zweedse kronen, omgerekend bijna een miljoen euro. Directeur Ola Danhard is duidelijk over het bod van de Friese club, dat is lang niet genoeg.

"Het bod dat we hebben ontvangen was te laag. Het was niet eens in de buurt van wat wij in gedachten hadden", aldus de preses, die minimaal anderhalf miljoen verwacht voor de keeper. "Het was in ieder geval niet genoeg om rond de tafel te gaan zitten om er over te praten."

Een bod van Ajax heeft de Zweedse club nog niet ontvangen. "We weten dat Ajax op de tribune heeft gezeten. Heerenveen had wat financiële problemen, Ajax heeft dat misschien niet. Maar tot nu toe hebben we geen bod ontvangen voor Nordfeldt."