Clooney onderscheiden voor liefdadigheidswerk

George Clooney mag volgende maand een bijzondere prijs ophalen tijdens de uitreiking van de Emmy Awards. De 49-jarige acteur krijgt de Bob Hope Humanitarian Award. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

Clooney krijgt de onderscheiding onder meer vanwege zijn liefdadigheidsactie 'Hope for Haiti'. De tv-actie, die meedingt naar een Emmy, werd eind januari door Clooney georganiseerd om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti. Met behulp van sterren als Brad Pitt, Beyoncé en Madonna haalde Clooney miljoenen op.

Ook Georges inzamelingsactie voor de slachtoffers van orkaan Katrina en zijn inzet tegen de genocide in Darfur worden beloond. Clooney was volgens de organisatie achter de Emmy's een 'voor de hand liggende keuze' omdat de acteur televisieuitzendingen gebruikte voor liefdadigheidsdoeleinden.

De Bob Hope Humanitarian Award werd in 2002 in het leven geroepen. Clooney is de vierde die de prijs krijgt. Eerder namen Oprah Winfrey, Bill Cosby en Danny Thomas de prijs in ontvangst. Clooney krijgt de award op 29 augustus, tijdens de uitreiking van de Emmy's.

Clooney onderscheiden voor liefdadigheidswerk
Clooney onderscheiden voor liefdadigheidswerk (Foto: Novum)