Capello: "We moeten fris zijn bij het volgende toernooi"

Voor Fabio Capello, bondscoach van Engeland, veranderde het WK in een fiasco. Na een teleurstellende groepsfase kregen The Three Lions een oorwassing van Duitsland. Volgens de Italiaanse keuzeheer is het vooral belangrijk dat de selectie het volgende grote toernooi fris aan de start verschijnt.

Tegenover Sunday Mirror verklaarde Capello dat de Engelse ploeg een goede kans maakt op het volgende internationale toernooi. De Engelsen hopen dat ze het EK in 2012 weer van de partij zijn en volgens Capello kan Engeland een goede prestatie leveren.

"Als we fris op het toernooi verschijnen, maken we zeker een kans. Als dat niet het geval is, maken we geen kans. We moeten het proberen en begrijpen wat er gebeurd is, maar in beleving was er niet alleen sprake van lichamelijke vermoeidheid, maar er was ook geestelijke vermoeidheid."

"Waarschijnlijk is een langere vakantie na het einde van het seizoen in de Premier League nodig. Toen Denemarken in 1992 verteld werd dat ze een toernooi moesten spelen, lagen ze op het strand. Aan de andere kant is de druk op Denemarken ook niet hetzelfde als de druk op Engeland."

Capello ziet in dat hij zijn ploeg te zwaar belast heeft voor aanvang van het WK, maar vindt niet dat hij op voorhand iets verkeerd heeft gedaan. "Ja, ik betreur dat nu. Je kunt zaken in de toekomst veranderen, maar het is mij te gemakkelijk om na een gebeurtenis met dit soort verklaringen te komen."