Playstation Home groot succes voor Sony

Playstation Home levert wel degelijk winst op voor Sony. Dit heeft Sony aangegeven in een gesprek met de website Gamasutra. Consumenten blijken best geld over te hebben voor virtuele goederen.

In het verleden werden er nogal wat vraagtekens gezet bij de mogelijkheid om geld te verdienen met de verkoop van virtuele goederen van Playstation Home. Deze verkoop blijkt echter bijzonder succesvol te zijn.

Sony praat niet over de bedragen die het binnenhaalt met Playstation Home, maar zegt dat er een zeer mooie marge zit op de verkoop van virtuele goederen. In totaal zijn vijfduizend virtuele goederen vrijgegeven die spelers kunnen kopen, en allen leveren winst op voor Sony.

Sony's Playstation Home is een virtuele omgeving waar consumenten kunnen chatten, gamen en filmpjes kunnen kijken met andere gamers. Iedere gamer heeft zijn eigen, unieke personage. Momenteel zijn er meer dan 100 games te vinden in Home, zijn er 50 virtuele woningen gesponsord door bedrijven, en is de gemiddelde speelduur van een speler in Home zo'n 70 minuten.

Playstation Home groot succes voor Sony
Playstation Home groot succes voor Sony