André Rieu gevlucht voor rellen

André Rieu heeft zaterdag een optreden in Toronto moeten afzeggen wegens rellen rond de G20-top. De violist zegt te hebben moeten vluchten voor het geweld dat losbrak op de dag dat de wereldleiders samenkwamen.

"We wilden net gaan eten toen mensen opeens zeiden: 'Het is oorlog buiten", vertelt Rieu maandag in RTL Boulevard. "We moesten vluchten." De violist en zijn gezelschap werden onder begeleiding weggevoerd. "We vlogen de bus in en zagen de rookwolken boven Toronto", zegt Rieu. "Het was heel eng." Rieu zou in Toronto optreden met het 55-koppige Johann Strauss Orkest.

Het was de eerste keer dat de Limburge violist een optreden moest afzeggen. "Wat een treurig moment", twitterde Rieu over het voorval. Ook liet hij weten in december terug te komen naar Toronto om het optreden alsnog plaats te laten vinden.

Zo'n tienduizend mensen waren zaterdag op de been om te protesteren tegen de topontmoetingen tussen regeringsleiders, toen er ongeregeldheden uitbraken. Meer dan zeshonderd mensen werden gearresteerd.

André Rieu gevlucht voor rellen
André Rieu gevlucht voor rellen (Foto: Novum)