Ballack keert terug bij Leverkusen

Michael Ballack keert terug bij Bayer Leverkusen. De middenvelder tekent naar verluidt een tweejarig contract bij de club, waar hij eerder al drie jaar onder contract stond. Bij Chelsea werd het contract van de 33-jarige Ballack niet verlengd, waardoor hij transfervrij de overstap maakt.

De aanvoerder van Duitsland, die door een blessure ontbreekt op het WK, zou de komende twee jaar twaalf miljoen euro gaan verdienen. Het aanbod van Leverkusen kreeg de voorkeur boven dat van VfL Wolfsburg. De Duitse club gaf aan dat een akkoord dichtbij is. "We zijn nog steeds aan het praten en kunnen een deal nog niet bevestigen", zei persvoorlichter Meinolf Sprink.

Ballack speelde tussen 1999 en 2002 ook voor Leverkusen. In die periode bereikte de club onder meer de Champions League-finale, die uiteindelijk met 2-1 werd verloren van Real Madrid. De goede prestaties van Ballack werden opgemerkt door Bayern München. In München won hij drie keer de dubbel, alvorens naar Chelsea te vertrekken. Na vier jaar stopt zijn avontuur in Engeland. Ballack kreeg geen nieuw contract in Londen.

Update @ 16:04 uur

De transfer is inmiddels beklonken. Michael Ballack komt vanaf komend seizoen uit voor Bayer Leverkussen. Hij heeft vandaag getekend tot medio 2013.

'Ballack keert terug bij Leverkusen'
'Ballack keert terug bij Leverkusen' (Foto: Novum)