Twitterberichten Paul de Leeuw naar OM

Aktiegroep Burgerbelangen heeft de Amsterdamse hoofdofficier van justitie gevraagd zich te buigen over de Twitterberichten van Paul de Leeuw. De presentator leverde zaterdag via de microblogdienst commentaar op het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria.

"Zit u ook stiekem te wachten op een zwarte Saab die zich in een of ander monument boort?", twitterde De Leeuw zaterdag. De presentator verwees naar het Koninginnedagdrama van vorig jaar. "Dat kan echt niet", oordeelt de Aktiegroep Burgerbelangen. "Het is al zo triest, hij gaat er ook nog de spot mee drijven."

De belangenvereniging stuurde een brief naar de Amsterdamse hoofdofficier van justitie Herman Bolhaar. "We hebben hem gevraagd een strafrechtelijk onderzoek te overwegen. Een kopie van de brief is naar de Vara en de minister van justitie gestuurd."

Aktiegroep Burgerbelangen is ervan overtuigd dat het OM gehoor geeft. "Paul hoeft niet vervolgd te worden, maar we willen dat er iets gedaan wordt tegen dergelijke uitlatingen."

De Vara laat weten de brief te hebben ontvangen, maar wil niet reageren op de inhoud. "Het gaat om een privédingetje van Paul." De presentator zelf lijkt zich niet al te veel aan te trekken van de brief. "Heb begrepen dat Burgerbelangen me het liefst ziet weggestopt in een Peruaanse cel met een honkbalknuppel en loslippige moeder", twitterde De Leeuw woensdagochtend.

Aktiegroep Burgerbelangen vreest dat de presentator zich gaat beroepen op zijn vrijheid van meningsuiting. "Maar ook die kent grenzen. Die grens is hier duidelijk overschreden."