Zidane snapt niets van reserverol Gourcuff

Na de beschamende nederlaag tegen Mexico wordt er in Frankrijk nog meer kritiek op de nationale ploeg gegeven dan voorheen. Zinedine Zidane richt zich vooral op de bondscoach.

"Mexico was veel beter dan Frankrijk, vooral fysiek", sprak een teleurgestelde Zidane na afloop op de Mexicaanse tv-zender Televisa. "Vanavond heeft de betere ploeg verdiend gewonnen. Ik ben het alleen niet helemaal eens met de keuzes die de bondscoach maakte."

Raymond Domenech hield Thierry Henry negentig minuten langs de kant en de coach verkoos Florent Malouda boven Yoann Gourcuff. "De coach heeft de beslissing genomen, maar ik ben het niet met hem eens", verwijst Zidane naar Gourcuff. "De Fransen hebben mij ontgoocheld. Ik zag zelfs geen schot op doel. Zo kan je nooit gevaarlijk zijn."

Frankrijk haalde onder aanvoering van Zidane in 2006 de finale, die na strafschoppen werd verloren tegen Italië. Nu moeten Les Bleus hopen op een wonder om de achtste finale nog te bereiken. Uruguay en Mexico spelen nog tegen elkaar en zij hebben aan een remise genoeg om allebei door te gaan.