Project Natal heet 'Kinect'

Project Natal, een ambitieus systeem waarmee je met je bewegingen een game kan besturen komt onder de naam 'Kinect' in de winkel te liggen. De Amerikaanse website USA Today heeft de uiteindelijke naam van de bewegingsgevoelige camera, nog voor de persconferentie van Microsoft op de E3 beurs van start is gegaan, naar buiten gebracht. Inmiddels heeft Microsoft de naam van het apparaat bevestigd.

USA Today heeft ook de volledige lijst met games voor 'Kinect' in handen gekregen. Zoals verwacht komt er onder andere een collectie sportmini-games onder de naam 'Kinect Sports' uit. Ook is de race-game 'Joyride' als Kinect-titel bevestigd en komt MTV Games met een dansgame getiteld 'Dance Central'.

'Kinectimals' is een game waarin je huisdieren kunt trainen, terwijl 'Kinect Adventures' de naam van een, al eerder onthulde, game is waarin er je onder andere kunt raften. Verder verschijnt er nog een Disney- en Star Wars-titel voor de bewegingsgevoelige camera.

Met 'Kinect' wordt het straks tevens mogelijk om het hoofdmenu van de Xbox 360, net als in de film 'Minority Report', met behulp van handbewegingen te navigeren.

Project Natal heet 'Kinect'
Project Natal heet 'Kinect' (Foto: Novum)