Obsidian maakt nieuwe Dungeon Siege

Obsidian gaat Dungeon Siege 3 ontwikkelen voor PS3, Xbox 360 en PC, aldus Square Enix, die de game zal uitgeven. Onder begeleiding van de originele ontwikkelaars van de de Dungeon Siege-franchise, Gas Powered Games, moet het nieuwe deel de beste features van de serie behouden, maar zal er ook een co-op mode voor tot vier spelers worden geïntroduceerd.

"De nieuwe game zal plaatsvinden in een uitgestrekte wereld waar elke keuze die je maakt zijn consequenties zal hebben", aldus Square Enix, waarbij de traditionele RPG elementen van de serie gecombineerd moeten worden met intuïtieve gameplay. Verder geeft Square Enix aan dat deze uitgave onderdeel is van zijn huidige plan om meer westerse ontwikkelaars, games en franchises aan te trekken.

"Het is een eer en een plezier om deel te zijn van de legende van Dungeon Siege", zei Feargus Urquhart, de baas van Obsidian, "Dit samenwerkingsverband met Square Enix is een mijpaal voor zowel de franchise als Obsidian en de kwaliteiten van de twee bedrijven zullen wat betreft scenario door het hele spel zichtbaar zijn".

En zo wordt het cv van Obsidian, met titels als Fallout: New Vegas, Neverwinter Nights en KotOR weer een stukje groter. Benieuwd wat er zou gebeuren als ze aan de haal mochten gaan met Kingdom Hearts.