Sparta strikt Baan

Rob Baan wordt vanaf komend seizoen verantwoordelijk voor de technische zaken bij Sparta. De 67-jarige oud-trainer gaat zich enkele uren per week bezighouden met Sparta. De definitieve functieomschrijving wordt maandag nog besproken, meldt algemeen directeur Peter Bonthuis.

De eerste taak voor Baan is het vinden van een nieuwe hoofdtrainer. Enkele dagen na de degradatie van de Rotterdamse club stapte Aad de Mos op. Eerder in het seizoen werd Frans Adelaar al ontslagen.

Baan was als trainer onder meer werkzaam bij FC Den Haag, Roda JC, Sparta, Cambuur Leeuwarden, FC Twente en Excelsior. Ook was hij korte tijd interim-trainer van het Nederlands Elftal. In 1998 ging Baan bij Feyenoord aan de slag. Daar was hij bestuurslid technische zaken en technisch directeur.

Baan werkte ook nog enige tijd in het buitenland. In 2004 was hij een seizoen technisch directeur van Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. Diezelfde functie kreeg hij in 2007 bij Australië. Door omstandigheden mocht hij daar ook nog een wedstrijd op de bank plaatsnemen.