Legendary Pictures krijgt rechten Mass Effect-film

Electronic Arts heeft maandag bekendgemaakt dat filmmaatschappij Legendary Pictures de filmrechten voor de Mass Effect-serie heeft verkregen. Dit schrijft de website Gamasutra. De distributie van de film zal gebeuren in samenwerking met Warner Bros. Daarnaast zal Warner Bros. een deel van de productie en financiën op zich nemen.

Legendary Pictures heeft onder andere meegewerkt aan films als The Dark Knight, 300, Clash of the Titans, The Hangover en Watchmen.

Mark Protosevich (I Am Legend, Thor) zou het script van de Mass Effect-film moeten gaan verzorgen. Als producenten voor de film zijn Thomas Tull, Jon Jashni, Avi Arad en Ari Arad aangewezen, terwijl gamestudio BioWare ook betrokken is bij de filmproductie. Studiobazen Ray Muzyka en Greg Zeschuk vervullen de rol van uitvoerend producent samen met Casey Hudson, die ook werkte aan beide Mass Effect-games.

Mass Effect en Mass Effect 2 zijn beiden grote hits. Het eerste deel binnen de serie verkocht 1,6 miljoen exemplaren binnen een maand, terwijl Mass Effect 2 begin dit jaar in een week al twee miljoen exemplaren wist te verschepen.

De spelwereld van Mass Effect werd groots neergezet waarbij de speler in de schoenen van commandant Shepard moet proberen om samen met zijn kleurrijke manschappen het universum te redden van een kwaadaardig ras.

Legendary Pictures krijgt rechten Mass Effect-film
Legendary Pictures krijgt rechten Mass Effect-film (Screenshot: Novum)