Bol.com nu ook in tweedehands entertainment

Internetwinkel bol.com breidt zijn activiteiten aanzienlijk uit met tweedehands entertainment. Consumenten kunnen vanaf donderdag bij de onlinewinkel terecht voor tweedehands muziek, films en games. Het bedrijf verwacht eind dit jaar daarmee het belangrijkste platform voor de aan- en verkoop van tweedehands entertainment te zijn. Bol.com maakte de plannen donderdag bekend.

 De internetwinkel denkt met de introductie van het nieuwe aanbod de markt flink op te schudden. Consumenten krijgen volgens het bedrijf toegang tot het grootste aanbod mediaproducten van Nederland tegen de laagste prijzen. Directeur Michel Schaeffer: "Tot vandaag was de online tweedehands markt voor deze artikelen beperkt tot advertentiesites en persoonlijke netwerken. Bol.com maakt tweedehands nu een onderdeel van de winkel en zorgt voor productinformatie, een goede zoekfunctionaliteit, betalingsgemak en een enorm bereik."

Bol.com stapte in april 2007 al met succes in de markt van tweedehands boeken. Ruim 200.000 particulieren en professionele verkopers bieden intussen ruim twee miljoen tweedehands boeken via het platform aan. Sinds de start zijn ruim 2,5 miljoen boeken verhandeld en zag de winkel het aanbod in titels verviervoudigen.

Net als bij de tweedehands boekverkopen verwacht bol.com een flinke impuls voor de tweedehands entertainmentmarkt. Schaeffer: "Bol.com is de enige partij in Nederland die een compleet en geïntegreerd aanbod biedt, zowel nieuw als tweedehands."

Schaeffer denkt dat bol.com volgend jaar tussen de half miljoen en een miljoen tweedehands entertainmentproducten in het aanbod heeft. "Uiteindelijk verwachten we datéén op de vierà vijf verkochte exemplaren een tweedehands artikel is. In Engeland en de Verenigde Staten zie je eenzelfde ontwikkeling."

Veel films, muziek en games die nieuw niet meer verkrijgbaar zijn, zullen gebruikt weer op de markt komen. Bij de games verwacht bol.com grote prijsvoordelen te bieden. "Een nieuwe game kost al snel tussen de 50 en 60 euro. Na uitspelen is dat spel nog net zo nieuw en levert het naar verwachting tweedehands nog zeker 30 euro op. Hierdoor gamet zowel de koper als de verkoper voor de helft van het geld", zegt Schaeffer.