Volleybalteam noodgedwongen verder zonder Horstink

Vandaag is bekend geworden dat bondscoach Peter Blangé en het Nationaal Heren team het deze zomer zonder Robert Horstink moeten stellen. Privéomstandigheden (gecompliceerd verlopende zwangerschap van zijn vrouw) die ervoor zorgen dat Horstink niet voor langere tijd van huis wil zijn, hebben geleid tot dit onverwachte besluit.

Voor de, toch al door chronische knieklachten geplaagde, international was dit een ingrijpend maar onvermijdelijk besluit. Vanzelfsprekend respecteren de Nevobo en bondscoach Peter Blangé zijn besluit. Dit betekent voor de Nederlandse Volleybalmannen uiteraard een fikse aderlating met betrekking tot de belangrijke volleybaltoernooien deze zomer. Horstink behoort al een aantal jaar tot de vaste basis van het keurkorps van bondscoach Peter Blangé en geldt als één van de beste aanvallers ter wereld.

Met een belangrijk kwalificatietraject voor het Europees Kampioenschap voor de deur en opnieuw een deelname aan de prestigieuze World League tegen drie sterke tegenstanders, zal Horstink weliswaar gemist worden, maar Blangé is echter duidelijk in zijn commentaar: "Het besluit van Robert Horstink is begrijpelijk, maar uiteraard wel een fikse tegenvaller voor het team. Maar dit soort situaties zijn ook een onderdeel van topsport. Er zijn binnen deze spelersgroep genoeg mogelijkheden zijn om een volwaardige selectie voor de komende zomer op de been te brengen. Ik ben er ook van overtuigd dat wij met deze spelersgroep aansprekende resultaten zullen boeken deze zomer". Horstink deelt de mening van de bondscoach: "Ik sluit me volledig bij Peter’s woorden aan. Ik vind het erg jammer maar het is op dit moment helaas niet anders".

Het Nationaal Heren team reist aankomende woensdag af naar Macedonië waar het de strijd aangaat met Zweden, Portugal en Macedonië in de eerste ronde van het EK-kwalificatietoernooi. De volledige selectie voor dat toernooi bestaat nu uit de volgende 12 namen:

Spelverdeling Middenblokkering Diagonaal Passer/loper
Yannick van Harskamp Rob Bontje Niels Klapwijk Jeroen Rauwerdink
Nico Freriks Wytze Kooistra Kay van Dijk Jeroen Trommel
  Lars Lorsheijd Mathijs Mast Dick Kooy
      Jelte Maan (libero)