Clownmasker schrikt klanten af

In de geschiedenis van games zijn er vele bijzondere boxcovers de revue gepasseerd. Zo stond er op de voorkant van Carmageddon een vrij agressieve man afgebeeld. Een man die je niet graag op straat tegenkomt en zeker niet als hij in het bezit is van een auto. Carmageddon, dat in 1997 uitkwam op de PC, werd ondanks die boxcover toch prima verkocht. In totaal zijn er ongeveer twee miljoen stuks verkocht van de Carmageddon serie.

Volgens David Jaffe heeft de afbeelding van een masker van een clown de verkopen van Twisted Metal: Black geen goed gedaan. De bijzondere boxcover van de PlayStation 2 game zou potentiële klanten juist afschrikken. Waar normaal gesproken een clown voor het lachen moet zorgen zag deze clownmasker er allesbehalve grappig uit.

“De afbeelding op de boxcover van Twisted Metal: Black was en is nog steeds heel erg krachtig. Het probleem alleen is dat het een slechte voorkant was voor een game waarin je met auto’s moet vechten. Ik denk dat het de verkopen behoorlijk geschaad heeft. Ik ben destijds zelf met het idee gekomen, maar dat is een grote fout gebleken. Het was nou niet bepaald een uitnodiging om gezellig te komen rijden, maar wij vinden het wel cool”, aldus David Jaffe.

Twisted Metal: Black kwam in 2001 uit op de PlayStation 2. David Jaffe ontwikkelde in die tijd spellen voor Sony Computer Entertainment America (SCEA). Daar werkte hij onder andere aan God of War. In 2007 richtte Jaffe Eat Sleep Play op waar hij vooral games maakt voor op de PSP. Dat komt omdat Eat Sleep Play een overeenkomst met Sony heeft gesloten dat het drie games uitbrengt voor Sony’s handheld. De eerste game sinds die overeenkomst is zeer toepasselijk Twisted Metal: Head On: Extra Twisted. Momenteel is de ontwikkelaar bezig aan een ‘onaangekondigd spel die spelers het gevoel geeft met een Super Nintendo aan het spelen te zijn’. Helaas zijn meerdere details over dit spel niet bekend.

Twisted Metal: Black

De boxcover van Twisted Metal: Black.