Schenkel mag Willem II transfervrij verlaten

Danny Schenkel, door Willem II verbannen naar het tweede elftal, mag bij de Tilburgers transfervrij vertrekken. Dit vertelt de verdediger, die laat onderzoeken of hij juridische stappen kan ondernemen tegen de club, tegen Voetbal International.

Met nog vier andere spelers werd Schenkel door de interim-trainer Theo de Jong teruggezet naar de beloften. "Van John Feskens heb ik inmiddels vernomen dat er voor mij geen toekomst meer bij Willem II is", aldus Schenkel.

"Ik mag zelfs transfervrij weg uit Tilburg en heb vanochtend al met de beloften getraind", vervolgt de banneling. "Ik ben erg verbaasd en heb geen flauw idee waarom ik ben teruggezet. Na lang blessureleed stond ik de laatste weken weer in de basis. Daarbij heb ik altijd inzet getoond en was ik gemotiveerd."

De toekomst van Schenkel is ongewis. "De komende tijd ga ik om me heen kijken. Ik kan ervoor kiezen te blijven zitten, maar daar word ik niet blij van. Spelen in het buitenland is altijd een droom van me geweest, dus dat zou een mooie optie zijn. Als ik geen nieuwe club vind, meld ik me straks weer op de club."