'Europees land krijgt WK 2018'

Japan moet zich vooral gaan richten op het organiseren van het WK voetbal van 2022. Het Aziatische land heeft zich ook beschikbaar gesteld voor het WK in 2018, maar de FIFA heeft het land gezegd dat dat toernooi bijna zeker naar een Europees land gaat. Dit meldt bondsvoorzitter Motoaki Inuka in de Japanse pers. Nederland en België hebben zich ook kandidaat gesteld voor een van de twee eindtoernooien.

FIFA-voorzitter Joseph Blatter heeft volgens Inuka gezegd dat de Europese landen fanatiek met elkaar gaan strijden. "Hij adviseerde ons dat wij ons daarin niet moeten gaan mengen. Het ziet er dus naar uit dat de FIFA het WK in 2018 in Europa wil gaan houden."

Nederland en België hebben zware concurrentie van Rusland, Engeland en Spanje-Portugal. Ook Australië, Qatar, Zuid-Korea en de Verenigde Staten strijden mee. Deze landen moeten het dus naar alle waarschijnlijkheid afleggen tegen de Europese landen en richten zich vermoedelijk op het WK in 2022. Op 2 december besluit de FIFA welke landen de toernooien mogen gaan organiseren.