Engelse degradant heeft uitzicht op Europa League

Burnley degradeerde afgelopen weekend uit de Engelse Premier League, maar de ploeg maakt nog altijd kans op deelname aan de Europa League. De hoogstgeplaatste club in het Fair Play-klassement, die nog niet zeker is van Europees voetbal, maakt namelijk nog kans op dit ticket.

Het Fair Play-klassement, dat voor het gemak even op de Engelse ploegen is gebaseerd, ziet er op dit moment als volgt uit; Arsenal gaat aan de leiding en wordt gevolgd door Tottenham Hotspur, Fulham, Manchester United, Chelsea en Burnley. Alle genoemde ploegen spelen volgend seizoen vrijwel zeker in een Europees toernooi, maar Fulham is een uitzondering op de regel.

Fulham doet namelijk nog mee in het toernooi om de Europa League. Mochten The Cottagers er in slagen om dit toernooi te winnen, dan ontvangen zij voor het nieuwe seizoen wederom een startbewijs voor de opvolger van de UEFA Cup. Hiermee groeit in dat geval ook de kans voor Burnley.

Als Fulham er niet in slaagt om de winst in de Europa League te pakken, dan maakt Burnley nog altijd kans op deelname, ditmaal op basis van het Fair Play-klassement. De top drie in deze competitie krijgt namelijk nog een extra plaats in de Europa League.