Gerbrands: "Twee vragen, vijf letters als antwoord"

Toon Gerbrands verlaat AZ komend seizoen niet voor sc Heerenveen. Bij die club kon hij volgens De Telegraaf aan de slag als algemeen directeur, als opvolger van Yme Kuiper.

In het Noordhollands Dagblad laat Gerbrands weten dat hij ook komend seizoen bij AZ blijft. Duidelijker dan Gerbrands spreekt kan het bijna niet: "Op twee vragen heb ik vijf letters als antwoord. Of ik naar Heerenveen ga? Nee. Of ik bij AZ blijf? Ja. Daar ben ik helder en duidelijk in. En mensen die mij kennen weten dat ik consequent ben."

Tevens geeft Gerbrands aan dat hij niet benaderd is door Heerenveen. AZ is blij met het aanblijven van haar algemeen directeur. De Alkmaarders zijn nog in onzekerheid over de toekomstige structuur van de club en zodoende wil AZ in ieder geval haar stabiliteit zo goed mogelijk vasthouden en waar mogelijk nog meer terugkrijgen.

AZ is hard op weg om het seizoen nog enigszins positief af te sluiten en is met het vasthouden van Gerbrands en het onlangs aanstellen van trainer Gertjan Verbeek druk bezig met een stabiele organisatie voor de komende jaren.