Alonso:"Titelstrijd gaat in Europa losbarsten"

Het Formule 1-seizoen is alweer vier races oud, maar volgens Ferrari-coureur Fernando Alonso begint het seizoen pas echt in Barcelona op 9 mei. De Spanjaard won de openingsrace in Bahrein, maar daarna achtervolgt werd door pech.

“Het kampioenschap begint altijd in de eerste race maar dat is slechts een Grand Prix waarin je de testresultaten bevestigt. In Europa wordt het tijd om te laten zien welk team wel en welk team niet voor de prijzen gaan vechten.”

“De eerste races kunnen raar lopen door wisselende weersomstandigheden. In Europa is het dus de zaak om te laten zien wie vooraan in de strijd gaat en om te kijken welk team zich het snelste zal ontwikkelen. Het is het begin van een mooi gevecht.” In dat gevecht wil ook Fernando Alonso zich mengen. “Met het potentieel dat we hebben en het superteam dat ik om me heen heb is dit nog maar het begin en maak ik echt kans op de wereldtitel: iets waar ik de afgelopen jaren na vier races niet op kon hopen”

“Ik geniet er weer van en kreeg de kick weer die hoort bij het winnen van een race of titel. Dat is tot nu toe het meest positieve aan dit jaar. We mogen niet vergeten dat Ferrari vorig jaar ver van de kop van het veld verwijderd was”, aldus Alonso.