Rabobank zonder kopman naar Californië

De Raboploeg gaat zonder een kopman van start in de Ronde van Californië. Naast het ontbreken van een kopman start er ook geen sprinter. De wielerformatie ziet het ontbreken van een speerpunt niet als een probleem. "Verre van dat zelfs", zegt ploegleider Adri van Houwelingen.

Rabobank hoopt op dagsucces in de wielerronde, die op 16 mei van start gaat. "Alle acht renners hebben de gelegenheid zich te tonen, zonder de stress van het rijden voor een kopman of sprinter", aldus de ploegleider op de website van Rabobank. Van Houwelingen denkt dat die strategie zijn renners wel bevalt. "Met de kwaliteit van onze ploeg kan dat zo nog een hele leuke ronde worden."

Het verloop in Californië kan er voor zorgen dat er alsnog een kopman wordt benoemd. "Maar daar hebben we op voor hand niemand voor aangewezen. De renners mogen eerst laten zien wat ze waard zijn." , zegt van Houwelingen, die verwacht dat het klassement pas in de laatste dagen wordt beslist.

De Raborenners die starten zijn Lars Boom, Stef Clement, Steven Kruijswijk, Sebastian Langeveld, Tom Leezer, Paul Martens, Grischa Niermann en Maarten Tjallingii.

Rabobank zonder kopman naar Californië
Rabobank zonder kopman naar Californië (Foto: Novum)