Rooney op tijd fit voor WK

Wayne Rooney is ondanks een blessure op tijd fit voor het WK. De aanvaller van Manchester United stelde de supporters gerust nadat zijn collega's hem tot speler van het jaar in Engeland hadden gekozen. Rooney kampt met een liesblessure, maar is optimistisch over zijn herstel.

"Mijn lies zal voor het WK in orde zijn, daarover zijn geen zorgen." Rooney hoopt tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Stoke City op 9 mei weer op het veld te staan. "Ik hoop nog voor United te spelen dit seizoen." Het WK in Zuid-Afrika begint op 11 juni.

De 24-jarige Rooney is blij met zijn verkiezing. "Het is een geweldig gevoel omdat ik gekozen ben door de andere spelers." Rooney werd in 2005 en 2006 talent van het jaar. "Vanaf dat moment was de speler van het jaarverkiezing een doel voor mij."

Rooney is de eerste Engelsman sinds 2006 die de prijs wint. In 2006 ging Steven Gerrard van Liverpool er mee vandoor. Rooney hield Didier Drogba, Cesc Fabregas en Carlos Tévez achter zich. James Milner van Aston Villa werd gekozen tot talent van het jaar.