Palermo verbreekt stokoud record Boca Juniors

Martin Palermo heeft gisteravond geschiedenis geschreven bij Boca Juniors. Hij doorbrak de magische grens van 218 treffers door twee keer te scoren tegen Arsenal Fútbol Club. De 36-jarige aanvaller is nu met zijn 220 treffers clubtopscorer aller tijden. Het oude record bij de Argentijnse club stamde uit de jaren dertig en stond op naam van Roberto Cherro.

Palermo kwam op 2 maart al op gelijke hoogte met Cherro. De Argentijnse aanvaller verzuimde in de laatste zes wedstrijden te scoren, maar schoot gisteren dan toch het stokoude record uit de boeken. Op aangeven van Juan Román Riquelme maakte hij zijn 219e doelpunt voor Boca. Na de rust liet hij het net nogmaals trillen.

De kersverse topscorer aller tijden hoopt nog steeds mee te gaan naar het WK in Zuid-Afrika. Hij speelde tot dusver twaalf interlands waarin hij zeven keer tot scoren kwam. Zijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg speelde hij op 10 oktober tegen Peru. Het doelpunt dat hij in die wedstrijd scoorde, betekende de overwinning voor Argentinië.