KNVB: "Feyenoord wilde geen twee duels"

De bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax blijft de gemoederen bezig houden. Er is veel te doen om hoeveel fans van beide clubs er in de Kuip aanwezig mogen zijn en hoe de veiligheid gegarandeerd kan worden. KNVB-voorzitter Michael van Praag is niet te spreken over de huidige situatie.

"Wat te denken van al die containers rondom het stadion?" Van Praag zegt tegen RTV Rijnmond dat de politie-aanpak met zeecontainers rond het stadion om de fans te scheiden niet goed is. "Als die beelden de wereld overgaan, maakt Nederland zeker geen goede beurt bij het bestuur van de FIFA kan ik je vertellen."

De KNVB-voorzitter was bereid om de bekerfinale in twee duels in Amsterdam en Rotterdam af te laten werken. "Zonder fans van de bezoekende club in Rotterdam en Amsterdam. Dat hadden we makkelijk kunnen doen als beide clubs akkoord waren gegaan. Maar Feyenoord heeft dat volgens mij onbespreekbaar verklaard."

"Dat neemt niet weg dat wij nu bij de KNVB echt overwegen om de bekerfinale voortaan altijd uit en thuis vast te stellen, zonder fans van de bezoekende ploeg. We zullen samen met de clubs naar een oplossing moeten zoeken voor de huidige problematiek en de reglementen moeten aanpassen. Want zoals het nu allemaal is gegaan, betreur ik ten zeerste."