Wijnaldum: "Het ging redelijk gelijk op"

Feyenoord dwarsboomde zondag wederom de ambitieuze plannen van PSV in het Philips Stadion: 0-0. Door het gelijkspel blijven de Rotterdammers in de race voor plaats vier en is PSV uitgeschakeld voor het kampioenschap.

Georginio Wijnaldum kreeg tijdens het duel één van de spaarzame kansen, maar zijn lob over Andreas Isaksson belandde op het houtwerk. In de nastoot faalde Luigi Bruins, zijn poging van de lijn werd gehaald door PSV'er Erik Pieters. "Jammer dat die ballen er niet in gingen, maar toch ben ik blij", zei hij op de officiële website van Feyenoord.

"We hebben goed gespeeld en bijna niets weggegeven. De grootste kansen waren voor ons, maar al met al denk ik dat 0-0 een terechte uitslag is. Het ging redelijk gelijk op", vervolgde de aanvallende middenvelder, die een uitstekende middag kende. "Bij de warming-up voelde ik me al goed."

Het goede spel van Wijnaldum kwam na een week waarin zijn naam opeens overal op internet in verband zag worden gebracht met een op handen zijnde transfer naar het Engelse Liverpool. "Totale onzin", ontkende hij de berichtgeving.