Jol: "Door het oog van de naald"

Martin Jol kon na afloop van het duel tussen ADO Den Haag en Ajax (0-1) opgelucht ademhalen. In blessuretijd wist Toby Alderweireld de zege voor de Amsterdammers alsnog veilig te stellen.

"We zijn door het oog van de naald gekropen", begon Jol zijn analyse. "Maar dat mag ook wel eens. Andere ploegen winnen vaker met één doelpunt verschil."

Ajax maakte de treffer in de periode dat Ricky van den Bergh in het doel van ADO Den Haag stond. In de 75e minuut kreeg Barry Ditewig een rode kaart, waarna de middenvelder de keepershandschoenen aantrok. De tweede keeper van de Haagse ploeg was eerder in het veld gekomen voor de geblesseerde Robert Zwinkels.

"Demy kreeg in de eerste helft ook al een klap in zijn nek", aldus Jol, die hiermee op de actie van Pascal Bosschaart refereerde. "Dat was volgens mij ook al een rode kaart. Bovendien heb ik van de vierde man gehoord dat de grensrechter via een oortje aan scheidsrechter Jan Wegereef heeft verteld dat Suárez een strafschop had moeten krijgen. De arbiter deed echter niets."

Jol baalde er wel van dat er in de laatste twintig minuten zo weinig op doel werd geschoten. "We wisten dat Van den Bergh niet de nieuwe Jan van Beveren is. Daarom vond ik het vreemd dat we in het laatste kwartier zo weinig op doel schoten. Gelukkig schoot Alderweireld wel een keer raak. Daardoor zitten we nog steeds in de kampioensrace."