Atteveld: "Viertal beloofde me weg te krijgen"

De soap rondom voormalig ADO Den Haag-trainer Raymond Atteveld lijkt ten einde. Leek Atteveld eerst te mogen blijven, gisteren werd alsnog de knoop doorgehakt om de samenwerking per direct te stoppen.

De oud-voetballer zelf heeft het gevoel dat er een dolk in zijn rug gestoken is. Na het duel tegen NAC Breda (3-0 verlies) van afgelopen vrijdag, zouden vier spelers het ADO-publiek beloofd hebben Atteveld eruit te werken. "Het is onvoorstelbaar dat je het ene moment waterdichte afspraken hebt gemaakt en het volgende ogenblik links en rechts wordt ingehaald door vier spelers, die de supporters na de wedstrijd tegen NAC al hadden beloofd dat ze me wel weg zouden krijgen", reageerde de oefenmeester verbolgen in De Telegraaf.

"Als je in de positie zit, waarin we met ADO Den Haag zitten, moet je gewoon keihard werken en niet voortdurend de kantjes eraf lopen", vervolgt hij. "Vervolgens zeggen ze wel doodleuk dat ze zo begaan zijn met de club. Ze kunnen nu laten zien dat ze ADO in de Eredivisie kunnen houden."

ADO is in een felle degradatiestrijd verwikkeld en de spelersgroep zag het grotendeels niet meer zitten in Atteveld. Dinsdag werd uiteindelijk de knoop doorgehakt om de oefenmeester alsnog op non-actief te zetten.