Pokémon Heart Gold en Soul Silver komt deze week

Nintendo Benelux heeft bekendgemaakt dat Pokémon HeartGold en Pokémon SoulSilver vanaf 2 april verkrijgbaar zullen zijn. Beide Pokémon-games verschijnen op de Nintendo DS en worden geleverd met een stappenteller, de Pokéwalker.

Vorige week werden de twee Pokémon-games uitgesteld nadat er in de Nederlandstalige versie een fout was ontdekt. Nintendo heeft de fout hersteld en de productie van de game opnieuw opgestart.

Het verhaal van de Pokémon-games begint in de woonplaats van het hoofdpersonage, New Bark Town, waar ook het Pokémon Research Lab is gevestigd. Vanaf hier reist de speler naar elke uithoek van de Johto-regio. Onderweg ontmoet hij tal van prachtige en mysterieuze personages en Pokémon, maar ook de leden van Team Rocket, een mysterieuze organisatie die de Pokémon voor eigen gewin wil gebruiken. Als de speler ver genoeg is gekomen maakt hij ook kans op een ontmoeting met legendarische Pokémon als Raikou, Entei en Suicune. Hoewel deze Pokémon volgens de legende door vlammen zijn verzwolgen, gaan er geruchten dat ze op één of andere manier weer tot leven zijn gewekt.

Je kunt één van je Pokémon in het spel uitlaten. Deze Pokémon neem je mee in de Pokéwalker. De Pokéwalker moet je vervolgens mee op reis nemen. De stappen die je tijdens je wandeling zet, worden geteld, en op basis hiervan ontwikkelt de vriendschap met je Pokémon zich en verdien je ervaringspunten.

Nederlandse versie Pokémon deze week

Submitter:  Bron: Novum