Emana in belangstelling Villarreal

Achille Emana lijkt Sevilla te gaan verlaten. De Kameroense middenvelder kan rekenen op interesse van diverse clubs, waaronder Villarreal en Werder Bremen.

Emana degradeerde vorig jaar met Real Betis naar de Segunda División. Ondanks interesse van meerdere clubs uit de Premier League in zowel zomer als winter werd een transfer nooit beklonken. Aankomende zomer lijkt daar verandering in te komen, nu zowel Villarreal als Werder Bremen hun interesse hebben laten blijken.

"Ik ben bereid de club te verlaten als ze me willen verkopen", vertelt Emana, die in juni op het WK in Zuid-Afrika onder meer tegen het Nederlands elftal zal aantreden. "Ik houd van de club maar ik mis het spelen op het hoogste niveau. Op het WK zal ik laten zien dat ik niets aan kwaliteit heb ingeboet. In juni zullen we allemaal weten waar ik volgend seizoen speel."

Villarreal heeft het lastig dit seizoen in de Primera División, en hoopt met Emana het middenveld te versterken. Ongetwijfeld heeft de interesse in de Kameroener ook te maken met de leeftijd van aanvoerder Marcos Senna, voor wie de jaren zijn gaan tellen.