Uitslagen Jupiler League speelronde 31

Vanavond werd in de Jupiler League de 31e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomend weekend.

De Graafschap is wederom uitgelopen op zijn achtervolgers. In een rechtstreeks duel versloeg de club uit de Achterhoek nummer drie sc Cambuur. In de zespuntenwedstrijd werd De Ridder in de achttiende minuut net buiten het strafschopgebied neergehaald. De scheidsrechter floot al voor een vrije trap, maar De Ridder besloot na te trappen op zijn belager, en kon daarom met een rode kaart gaan douchen. De vrije trap bleef, en die werd knap ingeschoten door Bargas. Na een klein half uur kwam ook Cambuur met tien man te staan, Ghoochannejhad kreeg rood. Vijf minuten na rust verdubbelde Bargas de score. Jungschläger maakte in de 83e minuut de overwinning compleet: 3-0.

Nummer twee Go Ahead Eagles verloor bij FC Omniworld door twee doelpunten van Snijders voor rust. Ook FC Zwolle verloor punten. Na een 1-0 voorsprong tegen tegen AGOVV Apeldoorn kreeg AGOVV in de 48e minuut de kans op de gelijkmaker. Manucharyan mocht namelijk aanleggen voor een penalty, maar de Ajax-huurling miste, de bal ketste via de keeper weer terug. Chadli van AGOVV ging direct naar de bal toe maar werd neergehaald door Van der Haar, waardoor Kuipers de bal direct weer op de stip legde. Deze keer was Manucharyan wel trefzeker: 1-1. Van der Linden zette de bezoekers na 63 minuten zelfs op voorsprong, waarna Slot in de 77e minuut de 2-2 maakte, wat tevens de eindstand was. FC Zwolle eindigde het duel met tien man, in de 73e minuut kreeg Van der Haar zijn tweede gele kaart.

FC Oss, dat stijf onderaan staat, won verrassend op bezoek bij FC Dordrecht. Peters maakte in de 26e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Oss staat nog altijd laatste, maar heeft de achterstand op Telstar verkleind van vijf naar twee punten. Bovendien speelde het twee wedstrijden minder dan de concurrent uit Velsen.