Remedy: Alan Wake is een franchise

Alan Wake krijgt waarschijnlijk een tweede en zelfs een derde deel. Dat meldt Oskari 'Ozz' Hakkinen, hoofd franchise development bij Remedy, in een interview met Novum.

"Je kunt Alan Wake het beste als een televisieserie zien. De game is ons eerste seizoen en als dit succesvol is, kan er een seizoen twee of drie volgen. We hebben Alan Wake altijd als een franchise gezien." En dan, lachend "Er vanuit gaande dat het eerste seizoen genoeg kijkcijfers haalt natuurlijk."

Voor de recentelijk aankondigde downloadable content haalt Remedy tevens inspiratie uit de televisiewereld: "Onze downloadable content kun je het beste als een tv-special zien. Denk aan een kerst- of paasspecial van je favoriete serie die de tijd tussen seizoen één en seizoen twee overbrugt."

Hakkinen benadrukt dat al deze originele ideeën niet ten koste van de game zullen gaan: "Begrijp me niet verkeerd; je beleeft een complete verhaallijn in Alan Wake en zult tevreden zijn met het einde, maar net als in een goede serie blijven sommige vragen onbeantwoord."

Alan Wake ligt vanaf 21 mei voor de Xbox 360 in de winkel. Wij hebben de game inmiddels al even mogen spelen, dus houd FOK!games in de gaten voor een uitgebreide hands-on!

Remedy: Alan Wake is een franchise
Remedy: Alan Wake is een franchise (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum