Gas Powered Games kondigt 'Kings and Castles' aan

Gas Powered Games heeft aangekondigd dat het bezig is met een volgend groot project, een fantasy RTS genaamd Kings and Castles. Ze beschrijven het als een "episch real-time strategy game voor de PC en next-generation consoles". Spelers zullen spelen als een van de drie koningen die strijden voor de heerschappij over een nieuwe, originele fantasiewereld.

De ontwikkeling van het spel zal nauwlettend te volgen zijn op Facebook, Twitter (als je studiobaas Chris Taylor, ook wel bekend als DeathBot9 volgt) en op de website van de game.

"We willen onze fans meenemen in een groot avontuur met ons," zei Taylor. "Ze krijgen een kijkje achter de schermen en zien hoe het spel tot leven kom van het begin tot eind.". Taylor zei ook dat hij de grootste fantasy RTS-game tot nu toe wilde gaan bouwen in zijn eerste videoblog.

Kings and Castles zal gebruik maken van Gas Powered Games eigen engine, zoals we die al gezien hebben in Supreme Commander en het nog uit te komen Supreme Commander 2, dat op 19 maart uitkomt. Volgens het persbericht zijn de belangrijkste kenmerken van de engine de mogelijkheid om in te zoomen op elke niveau, ongelooflijk grote levels en natuurlijk grafische hoogstandjes.

Welke consoles ondersteund zullen worden is nog niet duidelijk, een releasedatum is ook nog niet gegeven.